בית סוכנות מונגש

עיצוב ותכנון “בית סוכנות” לגיל השלישי

מה זה בית סוכנות?

בית סוכנות זה סיפור ישראלי, זיכרון קולקטיבי, כולנו ציירנו ומלמדים את ילדינו לצייר כזה בית- ריבוע עם גג רעפים.  

מקום המדינה ועד שנות ה-70 הסוכנות היהודית היוותה כגוף מיישב והעסיקה אדריכלים שתכננו מספר “טיפוסים” של בתים והיחידות פוזרו בישובים כפריים, המטרה הייתה ליישב כמה שיותר ומהר וזול.

יש לי זיכרונות רבים מילדותי במושב, סבתא שלי גרה בבית סוכנות וגם שכניה.

“בית סוכנות” היה:

🏠מורם מעל פני השטח ואפשר לשים במקומות שונים ללא פיתוח השטח, זול ומהר אמרנו.

🏠מבנה מרובע עם גג רעפים חיצוני שמסתיר תקרה, רשת ברזל עליה טיח- תקרת רביץ קראו לה, תקרות רביץ היו פתרון זול יותר מלצקת גג שטוח מבטון.

🏠תריסי עץ .

🏠הבתים היו קטנטנים וכללו: מרפסת, הול-כניסה מטבחון לבן כתום או ירוק אבוקדו ושני חדרים .

🏠לא היה סלון/חלל לאירוח מה שגרם להתפתחות תעשיה נלוות של מיטות מתקפלות שנפתחו בלילות וביום היו נעלמות.

🏠לא היה מזגן ולכן המרפסת המקורה היוותה מקום בו התרחשה הפעילות המשפחתית והאירוח.

אה..

מה עם שירותים ומקלחת?

🏠הם היו בחוץ! היו 2 תאים פצפונים שעמדו מחוץ לבית ובהמשך בוטלו והוכנסו פנימה.

🏠בפנים לכל הבתים היה ריצוף “שומשום” 20/20 בהמשך 30/30 עם חתיכות שיש גדולות יותר וקראו לריצוף הזה “טרצו”.   

    מצב קיים:                                                    תכנון חדש:              

 

כך נראתה הדירה לפני:

     

הסיפור שלה:

אישה מבוגרת, שיפוץ כללי כולל החלפת תשתיות, הפיכת בית סוכנות לדירה מונגשת לגיל השלישי, לאדם על כיסא גלגלים.

ראשית ישבנו על בנית תקציב לפרויקט, מכאן נגזר שימוש בחומרים שיתאימו לביצוע בגבולות התקציב לדוגמא לא החלפנו את הרצפה אלא מעל הורכב פרקט.

לפני כמה שנים הבית עבר שיפוצון הוחלף מטבח שיש אבן קיסר בגוון כחול פטרול כיור וברז , החלטנו שהם במצב טוב והם שארו, הוספתי חיפוי קיר דמוי “טרצו” שהוא קריצה לעבר, מעין הומאז’ לתקופת שנות ה-70.

לכן הוחלט “לשדרג” את המטבח ולא להחליף, הארונות הושארו, החזיתות הוחלפו בעצם המטבח עבר “מתיחת פנים” עיצובית, חסר בבית הזה אחסון ובהמשך יושכר לרווק או זוג לכן הוספתי ארונות לאחסון כללי כמו “בוידם” בעומק 60 מעל המקרר מיצרים מראה עדכני מעוצב ומאפשרים המון אחסון.

החלפתי כמעט את כל החלונות בבית לאלומיניום חדש, בדגש על הכנסת כמה שיותר אור, גם דלת הכניסה הוחלפה לאלומיניום פרופיל 440 של קליל עם זכוכית חלבית מאפשרת כניסת אור נוסף לבית. החלונות ללא תריסים לכן הצעתי וילונות האפלה, רק חלון אחד נשאר מעץ ונצבע בצבע הקיר, כמזכרת “אומנותית” לישן.

הגדלתי את פתח החלון של הסלון לדלת יציאה וויטרינה וצורף אליה מבחוץ דק מרווח עם מדרגות ירידה לחצר, הוויטרינה מרחיבה את החלל והלב והדק ממש מוסיף עוד חדר לבית הזה ועוד כשהכל סביב טבול בירוק.

הבית הוגש “ריק” כדי שהלקוחה תמלא אותו כמו שהיא רוצה עם ריהוט שנאסף שנים, יש להם תכונית ריהוט כהצעת הגשה עיצובית.

תפקידי לעצב ולתכנן ולנהל פרויקטים, תמיד מול תקציב ומול בקשת הלקוח, להתאים את הצורך של בעלי הבית, לייצר אוירה נעימה רעננה מוארת ומעוצבת.

דילוג לתוכן